>Veilig sporten

Studio Dansu kan veilig open dankzij ioniserende luchtreiniging

Studio Dansu installeert systeem dat alle virussen elimineert

Per 27 juli kunnen wij op veilige wijze open nu we de lucht kunnen reinigen met behulp van ionisatie. Met het LightAir Health+ luchtreinigingssystemen creëren we een schoon vitaliserend binnen klimaat vrij van ultrafijn- en fijnstof, virussen, allergenen, schimmels et cetera en waar het risico op de luchtmobiele overdracht van virussen met 97% wordt gereduceerd.

Studio Dansu heeft niet veel grote ramen om tegen elkaar open te zetten om goed te kunnen luchten. Daarnaast zouden alle open deuren en ramen in het najaar ook niet prettig zijn. Een andere oplossing was in onze ogen gewoon echt noodzakelijk om veilig open te kunnen.

Met deze investering willen wij onze leden en personeel beschermen tegen mogelijke besmetting met Covid 19. Met dit systeem doen we er alles aan om schone lucht en een gezond binnenklimaat te garanderen. Hiermee hopen we ook de angst bij leden weg te nemen en voor hen een veilige omgeving te creëren om te sporten en te bewegen. 

Wij hebben het zogeheten Health+ luchtzuiveringssysteem laten installeren. Dat maakt gebruik van twee technologieën. Via zogeheten high density ionisatie worden de allerkleinste deeltjes uit de lucht verwijderd. Simpel gezegd door ze via een ionisator een negatieve lading te geven, waarna ze op de grond vallen of deels door een positief geladen collectorplaat worden verwijderd.
Uit onderzoek van het gerenommeerde Karolinska Instituut, de bekendste medische universiteit van Zweden, die elk jaar de kanshebbers voor de Nobelprijs voor de geneeskunde selecteert, blijkt dat op deze manier niet alleen fijnstof, allergenen en schimmels worden geëlimineerd, maar ook in de lucht zwevende aerosole virussen worden gedeactiveerd. Daardoor wordt het risico op virusoverdracht via de lucht met 97 procent gereduceerd.


De gepatenteerde technologie is door het Zweedse LightAir verwerkt in IonFlow luchtreinigingssystemen, die in Nederland op de markt worden gebracht door importeur Habitat Solutions. Bij de tweede technologie wordt door een combinatie van een filter en ionisatie de lucht gezuiverd en ververst. Daarmee wordt zelfs 99,99 procent van alle virussen uit de lucht gehaald.

Het systeem werkt ook effectief tegen aerosolen in de lucht. Die spelen volgens deskundigen een belangrijke rol in de verspreiding van Covid 19, met name in binnenruimtes. Het virus kan ingesloten zijn in deze minuscule druppeltjes. Door die in te ademen kunnen mensen besmet raken. ,,Ons systeem deactiveert de virussen in de aerosolen, waarna ze met een filter met enorme capaciteit worden afgevoerd. Daardoor is er geen besmettingsgevaar meer”, zegt directeur Rob Jansen van Habitat Solutions. Volgens hem kan ioniserende luchtreiniging overal waar het risico op besmetting via aerosolen aanwezig is.  Als je weet dat je via ionisatie 97 procent van alle virussen uit de lucht kunt verwijderen, dan kunnen we hiermee een enorme stap zetten”, zegt hij.

 

 

Hoe werkt het Health+ systeem en waar bestaat het uit?

Naast het verwijderen van virussen, hetgeen iedere luchtreiniger in meer of mindere mate zou kunnen doen, is het unieke aan dit systeem ons zogenaamde IonFlow systeem. Dit is een ultra high density ionisatie systeem dat niets anders doet dan continu grote hoeveelheden negatief geladen luchtdeeltje te produceren, zo’n 35 miljard per seconde. Omdat de natuur altijd een balans zoekt verspreiden deze deeltjes zich continu door de ruimte zonder dat wij de lucht in beweging brengen. Hierdoor bevinden deze deeltjes zich dus overal rond de aanwezige personen in een ruimte. Je voelt de aanwezigheid van deze deeltjes doordat het fris aanvoelt, alsof je in een bos loopt of nabij een waterval staat. Rond deze personen doen deze deeltjes hun werkt. Zijn hechten zich aan alle in de lucht zwevende deeltjes ongeacht de grootte en herkomst van deze deeltjes waardoor deze deeltjes clusteren (samen klonten) en neerdalen en niet meer ingeademd kunnen worden. Bevinden zich aerosole virussen in de ruimte dan gebeurt hetzelfde echter gebeurt er nog iets bijzonders. De elektrische lading maakt het eiwitmembraan van het virus kapot waardoor deze sterft en dus niet meer schadelijk is. Het virus wordt als het ware geëlektrocuteerd op ultra fijnstof niveau  Dit zelfde gebeurt overigens met een groot aantal bacteriën.

Doordat bovenstaand fenomeen zich direct rond de aanwezige personen in de ruimte afspeelt zorg je er dus voor dat, wanneer een besmet persoon aerosole virus deeltje uitstoot, deze virussen direct worden gedood nog voordat deze door de ruimte zwevend een ander kunnen besmetten. Zonder dit systeem met bijvoorbeeld alleen goede ventilatie of een luchtreiniger die aan de muur hangt (UVC lamp of ander type reiniger) blijft het risico groot dat aerosole virussen onderweg van de persoon die de virussen uitstoot naar het afzuigpunt of luchtreiniger neuzen passeert en alsnog mensen infecteert.

Zoals bovenstaand beschreven zorgt het IonFlow systeem ervoor dat vuildeeltjes clusteren en neerdalen waaronder dus inmiddels gedode virussen. Dit is waar ons tweede systeem uit het Health+ systeem zijn werkt doet. Het CellFlow systeem voorzien van ons gepatenteerde HEPA+ Eco Precision filter. Dit systeem is eigenlijk niets meer dan een extreem efficiënte stofzuiger dat drie maal efficiënter is dan een traditionele luchtreiniger en dus ook drie maal minder energie verbruikt. Met dit systeem vangen wij de neerdalende deeltjes af en slaan wij deze op, op een speciaal filte.

Gebruik van het Health+ systeem reduceert het risico op aerosole overdracht van virussen met 97%.

Het Health+ systeem bestaat uit een tweetal technieken (IonFlow en CellFlow) die tezamen zorgen voor een allergeen en ultra fijnstof vrij gezond, vitaliserend en veilig binnenklimaat.

  1. Ionflow technologie: deze techniek verwijdert ultra fijnstof en deactiveert virussen in de lucht direct rond een ieder aanwezig

Dit systeem maakt gebruik van een uniek gepatenteerd ozonvrije Ultra High Density Ionisatie techniek. De Ionisator verspreid miljarden negatief geladen ionen per seconde door de lucht en deze verspreiden zich op natuurlijke wijze door de ruimte. De negatief geladen ionen hechten zich direct aan de ultrafijnstofdeeltjes, zoals virussen/ bacteriën/ pollen /dieren allergenen /roet. Virussen worden daarbij direct gedood. De geladen vuildeeltjes clusteren en dalen deels neer en/of  worden verzameld op de positief geladen collector p het systeem. Het systeem verwijdert tot 99,94% ultrafijnstofdeeltjes bij PM0.007 en doodt  direct de aerosole virussen en verlaagt daarmee het risico op luchtmobiele overdracht van virussen met 97%. Met deze techniek is het dus mogelijk de lucht direct om u heen te reinigen zonder dat wij de lucht eerst door een luchtreiniger moet worden gezogen.

2. Cellflow technologie: verwijdert en deactiveert o.a. virussen (zowel hangend als staand uitvoerbaar)

De Cellflow technologie maakt gebruik van een uniek gepatenteerd ozonvrij High Density Ionisatie techniek in combinatie met een HEPA+ Eco Precision filter dat 3 x efficiënter en energiezuiniger is dan een traditioneel HEPA filter en 3 x minder energie verbruikt en niet verstopt kan raken. Het systeem verwijdert aanvullend op de IonFlow extreem snel het geclusterde vuil (zodat dit niet neer daalt) en de gedode virussen uit de lucht verwijdert met een efficiency van 99,99 % bij PM0.1, waarmee deze technologie 3 maal efficiënter is dan een traditionele luchtreiniger (PM0.3 of hoger). Het HEPA+ Eco Precision filter is eenvoudig schoon te maken met een zacht mondstuk op de stofzuiger en heeft een standtijd van 18 maanden. Na deze 18 maanden werkt het filter nog steeds echter neemt het rendement vanaf dat moment langzaam af.

Gebruik van het Health+ systeem resulteert in een vitaliseren veilig schoon binnenklimaat dat vergelijkbaar is met het verfrissende gevoel dat u ervaart in een bos of bij vallend water.

Uiteraard is de claim dat bovengenoemde technieken u beschermen tegen de luchtmobiele overdacht van virussen wetenschappelijk onderbouwd. In het gerenommeerde wetenschappelijke blad Nature Scientific Reports is het Zweedse Karolinska onderzoek gepubliceerd.  Dit onderzoek is gesubsidieerd door de Zweedse overheid. De publicatie (https://www.nature.com/articles/srep11431) toont aan dat door de inzet van de Lightair Ionflow Ionisator luchtmobiele virussen worden gedeactiveerd (gedood) en verwijdert. Hierdoor wordt virusoverdracht door luchtmobiele virussen voorkomen.

Health+ certificering

Gebruik van onze Health+ systemen resulteert in een schoon en veilig binnenklimaat. Hiervoor ontvangen wij een Health+ certificaat wat leden, bezoekers en ouders verzekert dat men veilige schone gezonde lucht inademt.

 

 

 

Privacy | Disclaimer | Voorwaarden | Sitemap | © 2021 Studio Dansu