>>Veilig Sporten bij Dansu

Veilig Sporten bij Dansu

27-07-2020

Veilig Sporten bij Dansu

Studio Dansu kan veilig open dankzij ioniserende luchtreiniging

Studio Dansu installeert systeem dat alle virussen elimineert

Per 27 juli kunnen wij op veilige wijze open nu we de lucht kunnen reinigen met behulp van ionisatie. Met het LightAir Health+ luchtreinigingssystemen creëren we een schoon vitaliserend binnen klimaat vrij van ultrafijn- en fijnstof, virussen, allergenen, schimmels et cetera en waar het risico op de luchtmobiele overdracht van virussen met 97% wordt gereduceerd.

Studio Dansu heeft niet veel grote ramen om tegen elkaar open te zetten om goed te kunnen luchten. Daarnaast zouden alle open deuren en ramen in het najaar ook niet prettig zijn. Een andere oplossing was in onze ogen gewoon echt noodzakelijk om veilig open te kunnen.

Met deze investering willen wij onze leden en personeel beschermen tegen mogelijke besmetting met Covid 19. Met dit systeem doen we er alles aan om schone lucht en een gezond binnenklimaat te garanderen. Hiermee hopen we ook de angst bij leden weg te nemen en voor hen een veilige omgeving te creëren om te sporten en te bewegen. 

Wij hebben het zogeheten Health+ luchtzuiveringssysteem laten installeren. Dat maakt gebruik van twee technologieën. Via zogeheten high density ionisatie worden de allerkleinste deeltjes uit de lucht verwijderd. Simpel gezegd door ze via een ionisator een negatieve lading te geven, waarna ze op de grond vallen of deels door een positief geladen collectorplaat worden verwijderd.
Uit onderzoek van het gerenommeerde Karolinska Instituut, de bekendste medische universiteit van Zweden, die elk jaar de kanshebbers voor de Nobelprijs voor de geneeskunde selecteert, blijkt dat op deze manier niet alleen fijnstof, allergenen en schimmels worden geëlimineerd, maar ook in de lucht zwevende aerosole virussen worden gedeactiveerd. Daardoor wordt het risico op virusoverdracht via de lucht met 97 procent gereduceerd.


De gepatenteerde technologie is door het Zweedse LightAir verwerkt in IonFlow luchtreinigingssystemen, die in Nederland op de markt worden gebracht door importeur Habitat Solutions. Bij de tweede technologie wordt door een combinatie van een filter en ionisatie de lucht gezuiverd en ververst. Daarmee wordt zelfs 99,99 procent van alle virussen uit de lucht gehaald.

Het systeem werkt ook effectief tegen aerosolen in de lucht. Die spelen volgens deskundigen een belangrijke rol in de verspreiding van Covid 19, met name in binnenruimtes. Het virus kan ingesloten zijn in deze minuscule druppeltjes. Door die in te ademen kunnen mensen besmet raken. ,,Ons systeem deactiveert de virussen in de aerosolen, waarna ze met een filter met enorme capaciteit worden afgevoerd. Daardoor is er geen besmettingsgevaar meer”, zegt directeur Rob Jansen van Habitat Solutions. Volgens hem kan ioniserende luchtreiniging overal waar het risico op besmetting via aerosolen aanwezig is.  Als je weet dat je via ionisatie 97 procent van alle virussen uit de lucht kunt verwijderen, dan kunnen we hiermee een enorme stap zetten”, zegt hij.

 

Nog meer lezen? klik hier

Privacy | Disclaimer | Voorwaarden | Sitemap | © 2021 Studio Dansu