>>Studio Dansu gaat veilig naar binnen

Studio Dansu gaat veilig naar binnen

27-07-2020

Studio Dansu gaat veilig naar binnen

Nieuwsbrief 22-7-2020

We starten deze nieuwsbrief met goed nieuws: We gaan veilig starten met de lessen binnen!

In onze vorige mail lieten wij jullie weten dat wij nog niet naar binnen gingen met de lessen ondanks dat dit van de overheid per 1 juli weer mocht. Het voelde voor ons nog niet veilig, wij wilden eerst afwachten hoe het zou verlopen in de rest van het land en horen in hoeverre verspreiding van het coronavirus via aerosolen mogelijk is. In de tussentijd zijn wij hard aan de slag gegaan om een oplossing te zoeken om jullie veiligheid binnen te verzorgen met een schoon luchtklimaat.

Ons belangrijkste veiligheidspunt is de verspreiding van het virus via aerosolen in de lucht. Gezien beide studio's weinig ramen hebben is goed ventileren niet echt mogelijk. Daarnaast moeten we ook verder kijken dan de zomerperiode. We willen tenslotte niet in het najaar met open deuren en ramen blijven sporten.

In de studio in Eemnes hebben wij ons ventilatiesysteem grondig laten controleren en de instellingen zijn ook aangepast voor een optimale ventilatie in het gebouw..

In Huizen is er geen geavanceerd ventilatiesysteem en moesten we dus echt op zoek naar een andere manier om de ruimte veilig te maken. Na veel onderzoek te doen hebben wij besloten om flink te investeren en een luchtreinigings systeem aan te schaffen wat de lucht op zeer geavanceerde manier reinigt.

Het Health+ systeem bestaat in basis uit een tweetal gepatenteerde systemen (ionflow en cellflow) die er tezamen voor zorgen dat een schoon gezond vitaliserend en veilig binnenklimaat ontstaat vrij van ultrafijn- en fijnstof, schimmels, bacteriën, pollen (allergenen) en virussen. Het systeem verwijdert tot 99,94% ultrafijnstofdeeltjes en doodt direct de aerosole virussen en verlaagt daarmee het risico op luchtmobiele overdracht van virussen met 97%.  Wil je hier meer over lezen: www.studiodansu.nl/veilig-sporten/

Met dit systeem kunnen we veilig in de studio’s bewegen zonder dat 1.5 meter afstand nodig is. Het aantal apparaten, welke wij hebben aangeschaft, is bepaald aan de hand van het aantal kubieke meters per zaal.

Dit betekend dat:

Eemnes: lessen starten per maandag 27 juli binnen.

Huizen: lessen starten per woensdag 29 juli binnen.

Het naar binnen gaan zal nog niet helemaal gaan zoals jullie gewend zijn. We moeten ons houden aan het protocol opgesteld door NOC*NSF en de verplichte regels van het RIVM waar wij ons allen aan moeten houden voor ieders veiligheid!

Volgens de regels van het RIVM mogen we wel sporten zonder 1.5meter afstand, maar moeten we in alle andere ruimtes wel deze afstand bewaren. Hiervoor hebben we het volgende gedaan:

  • We hebben een rooster gemaakt waarbij er elk halfuur een les start, dit om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk in de gangen lopen.
  • De lessen duren 45 minuten om veilig te kunnen wisselen van groepen.
  • Er is per les een maximum aantal deelnemers om in de zaal voldoende ruimte te hebben.

Het rooster wat we nu hebben gemaakt is al een stuk uitgebreider dan het buiten rooster, maar nog niet alle lessen staan erop.  We houden de animo goed in de gaten en vullen waar mogelijk dit lesrooster aan met nieuwe/extra lessen. Wij verwachten per 17 augustus weer een (zo goed als) volledig rooster te kunnen aanbieden.

 

Hoe verloopt het binnen en wat zijn de nieuwe regels?

 

  • Inschrijven voor de les

Je bent verplicht je van tevoren via de site aan te melden, dit doe je via deze link: www.studiodansu.nl/zomerrooster/

Bij de inschrijving staan er vanaf nu ook verplichte extra vragen, deze moeten wij verplicht stellen aan iedereen die binnen wilt komen bij Dansu, vul deze dan ook naar aller eerlijkheid in.

Schrijf je op tijd in, want er is een maximum aantal deelnemers. Als je toch niet kunt, meld je dan ook direct weer af zodat er een plekje voor iemand anders vrijkomt.

Let op: wij rekenen de niet afgemelde les wel als een gevolgde les, dus meld je af als je niet komt.

Naast het maximum deelnemers is het inschrijven ook verplicht namens de GGD. Wij moeten verplicht tot 4 weken lang bewaren wie er wanneer binnen is geweest, voor het geval er een contactonderzoek plaats moet vinden.

Zonder inschrijving is toegang tot de studio niet mogelijk.

  • Wat neem je mee

De kleedkamers zijn helaas nog niet open, kom dus omgekleed naar de studio. Schone binnen schoenen zijn verplicht, neem deze mee! Daarnaast een eigen matje (en eventueel dumbels) en een gevulde bidon(om drukte bij de toiletten te voorkomen).

  • Aankomst bij de studio: Volg de instructies

De deuren van Dansu gaan een paar minuten voor aanvang van de les open, kom niet te vroeg(uiterlijk 5minuten van tevoren), maar wees wel op tijd, want de deuren sluiten als de les start. De docent vangt de leerlingen bij de deur op, controleert de inschrijvingen en sluit de deur als de groep binnen is zodat er geen mensen zomaar kunnen binnenlopen.

  • Handen desinfecteren

              Bij binnenkomst staat desinfecterende handgel om de handen te ontsmetten.

  • Omkleden

De kleedkamers zijn gesloten. Trek je buiten schoenen uit op de daarvoor aangewezen plek en trek indien nodig je schone binnen schoenen hier aan.

  • Lesmateriaal

Materiaal van Dansu mag weer worden gebruikt, maar dit mogen de leerlingen niet zelf uit het hok halen. We zullen een groot deel van het materiaal in de zalen zetten zodat iedereen er gemakkelijk bij kan. Wil je liever je eigen dumbels gebruiken dan mag dat natuurlijk ook. Het is verplicht voor iedereen hun eigen matje mee te nemen. De matjes zijn te kwetsbaar om na elke les schoon te maken en gaan daardoor kapot en tevens zijn ze niet hygiënisch.

  • Vertrek

Dansu is naast de lessen ook een plek voor gezelligheid en sociale contacten. Na de les moet nu helaas iedereen direct weg, het is niet mogelijk binnen koffie/thee te blijven drinken. Na kletsen op de stoep voor Dansu is ook niet toegestaan, deze ruimte moet vrij blijven voor de volgende groep leerlingen. Wil je toch gezellig kletsen na de les, doe dit dan graag een stuk verderop in de straat. Wij hopen de gezelligheid rondom de lessen gauw weer te kunnen hervatten.

Wij kijken er heel erg naar uit om jullie te mogen ontvangen in de studio’s

 

Lieve sportieve groet,

Lara & Elzelien

Studio Dansu

 

 

 

Privacy | Disclaimer | Voorwaarden | Sitemap | © 2020 Studio Dansu