>>Corona maatregelen

Update Corona maatregelen Studio Dansu

Zoom lesrooster 

Bijgewerkt op 13-1-2021

Beste leerling, ouder(s), verzorger(s),

Tijdens de persconferentie van 12 januari  hebben premier Rutte en minister De Jonge bevestigd wat we jammer genoeg al zagen aankomen: de lockdown wordt verlengd tot 9 februari. Dit betekent dat wij jullie helaas de komende weken nog steeds niet mogen ontvangen in de studio.

We zijn enorm dankbaar voor jullie steun en vertrouwen in Studio Dansu en voor de inzet van onze super enthousiaste docenten. Hierdoor hebben we het pittige jaar met veel tegenslagen en beperkingen tot nu toe kunnen doorstaan.

We hopen allereerst dat iedereen gezond blijft maar ook dat de verplichte sluiting niet veel langer gaat duren, want het wordt voor Studio Dansu iedere maand nu steeds spannender of we deze lockdown gaan overleven. We zetten alles op alles om Dansu online draaiende te houden en hopen straks weer te kunnen heropenen.

De verplichte sluiting zorgt ervoor dat we nu op een andere manier jullie lessen moeten geven. Uiteraard snappen wij dat jullie lessen in de studio willen en ook wij vinden het heel erg jammer dat wij jullie dit niet kunnen geven en missen jullie enorm.

Nu bieden wij jullie online Live en On demand lessen aan. Uiteraard is dit is niet hetzelfde als het samen sporten en dansen in de studio. Wij willen doorgaan met welke beperkingen dan ook om in contact te blijven met jullie en samen sportief, gezond, ontspannen en blij te worden van het bewegen.

Tijdelijke wijziging

Om jullie allen tegemoet te komen hebben wij besloten om per 1 februari  alle abonnementen het tarief voor 1x per week te geven. Deze keuze van compensatie hebben wij gekozen om het eerlijk voor iedereen te houden door eenzelfde bedrag en aanbod te bieden.

Wat betekent dit voor jou?

 • Heb je een abonnement voor 1x pw dan mag je nu onbeperkt lessen volgen.
 • Heb je een abonnement voor 2x pw dan mag je nu onbeperkt lessen volgen voor het tarief van 1x per week.
 • Heb je een abonnement voor onbeperkt dan mag je nog steeds onbeperkt lessen volgen maar nu voor het tarief van 1x per week.

Deze tijdelijke wijziging geldt tot ten minste 1 maart en verlengen wij als de lockdown ook langer duurt.

Wij begrijpen dat ieders leven in deze periode getroffen wordt en de veranderingen die dit met zich meebrengen moeilijk zijn. Toch vragen wij, hoe lastig ook voor sommige situaties, om jullie begrip en steun.

Online lessen “On Demand”

Het online platform, vol lessen voor alle leeftijden,  kun je vinden via de On Demand knop in de Virtuagym app (volwassen leerlingen) of door naar deze pagina te gaan:

Als je hier voor de eerste keer komt moet je eenmalig een account aanmaken.

Live lessen via Zoom

Naast de online lesvideo’s gaan we, na een try-out week met de volwassen lessen, nu dagelijks Live lesgeven via Zoom voor jeugd en volwassenen. We kunnen niet wachten om jullie weer te zien!

Voor komende week  (18 t/m 23 januari) hebben wij een rooster opgesteld met Zoom lessen. Het is helaas logistiek en technisch niet mogelijk om alle lessen op deze manier te geven, maar wij doen ons best om een zo gevarieerd mogelijk aanbod te bieden. Aan de hand van de ervaringen en het animo zullen wij voor de week erna mogelijk een nieuw rooster samenstellen.

Deze lessen zijn alleen voor leden van Dansu, deel de links dan ook niet met niet-leden van Studio Dansu. Uiteraard mag je gezin thuis wel met je meedoen.

Korte uitleg over Live lessen via Zoom:

 • Download en installeer Zoom (Zoom Client for Meetings) op je computer:  https://zoom.us/download
 • Zorg dat je 5-10 minuten voor de les aanwezig bent. Niet eerder! Anders stoor je de les die ervoor zit.
 • Zet alle andere applicaties en vensters op je computer uit voor een soepele verbinding.
 • Na het installeren kun je in Zoom naar de les gaan door op Join Meeting te klikken
 • Je vult vervolgens de meeting ID in:  (deze vind je in je mail) 
 • Je vult vervolgens het wachtwoord in: (zie mail)
 • Join with video en Join with computer audio
 • Je eigen geluid UIT tijdens de les (mute)
 • Je video moet AAN, zodat je zichtbaar bent voor de docent (bij een zwart beeld zijn wij genoodzaakt om je uit de meeting te verwijderen). Wil je niet Live in beeld? Volg dan de On Demand lessen.

Ga hier naar het  Zoom Lesrooster 

De jeugd t/m 17 jaar zou ook buiten mogen sporten. Wij kiezen er bewust voor om dit niet te doen. Voor  veel soorten lessen is het te koud, grasvelden zijn drassig en het weer is te onvoorspelbaar. Door deze factoren is de kans te groot dat er steeds lessen last minute moeten worden afgezegd.  Een andere belangrijke reden om dit niet te doen is dat wij bij de buitenlessen niet kunnen voorkomen dat er grote groepen kinderen en ouders (want veel kinderen worden gebracht) samenkomen. Wij kiezen er daarom voor om online in contact te blijven met de leerlingen.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Blijf lekker bewegen en we hopen jullie heel snel weer te zien, we missen jullie!

 

Lieve groet,

Lara en Elzelien

Studio Dansu

 

Regels binnen (als we weer open mogen)

Voor Jeugd 

Voor volwassenen

Update 30-11-2020

Vanaf 1 december is het verplicht om bij Studio Dansu bij binnenkomst,  bij vertrek en tijdens het lopen naar andere ruimtes een mondkapje te dragen voor iedereen vanaf 13 jaar. Tijdens het sporten/dansen is het dragen van een mondkapje niet verplicht. 

Regels Jeugdlessen

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 17 november willen wij jullie met deze brief op de hoogte brengen van de huidige maatregelen. 

We zijn erg blij dat iedereen weer mag komen dansen en sporten. Na een verbod  van 2 weken op groepslessen voor volwassenen, mogen we nu weer starten vanaf donderdag 19 november. Ook de G-dance lessen en de Beweekriebels gaan weer van start.

Let op: als je je kind komt brengen/halen houd dan ruime afstand van andere ouders. Ouders mogen niet naar binnen!

De regels vanaf woensdag 18 november 22:00 uur: 

 • Heb je klachten blijf dan thuis.
 • Ga thuis naar het toilet en probeer toiletbezoek binnen Dansu te voorkomen.
 • Kom niet te vroeg (anders sta je onnodig in de kou of regen).
 • Wacht op een teken dat je naar binnen mag.
 • Schone binnen gympen zijn verplicht!
 • Verlaat na de les zo snel mogelijk de studio.
 • Na kletsen op de stoep voor Dansu is helaas niet toegestaan.

Proeflessen zijn mogelijk, maar moeten vooraf worden aangemeld via de mail. helaas mogen er geen ouders mee naar binnen

Aanvullend voor leerlingen vanaf 13 jaar:

 • Voor alle leerlingen vanaf 13 jaar: Ons dringend advies is om een mondkapje te dragen, deze mag je afzetten tijdens de les.
 • Desinfecteer bij binnenkomst je handen.
 • Houdt overal 1.5 meter afstand, ook buiten.

UITGEBREIDE UITLEG

Hoe verloopt het binnen en wat zijn de nieuwe regels?

Les volgen/inschrijven

 • Het is voor ons verplicht om alle aanwezigen in ons gebouw te registreren. Wij moeten voor de GGD verplicht tot 4 weken lang bewaren wie er wanneer binnen is geweest, voor het geval er een contactonderzoek plaats moet vinden.
 • Jeugdlessen tot 14 jaar: Voor de jeugdlessen noteren wij bij aankomst de namen van alle aanwezige leerlingen.
 • Lessen waar jeugd en volwassenen gemengd zijn hebben andere regels. Zij moeten 1.5 meter afstand houden en daardoor is er een maximum aantal leerlingen per les. Voor deze lessen is het VERPLICHT je vooraf in te schrijven via ons systeem/app. 

Schrijf je verplicht in voor:

Huizen: Kpop maandag 19u, Kpop vrijdag 19u en Hiphop dinsdag 19u.
Eemnes: Dinsdag Modern jazz 19u, Donderdag Female Hiphop 19u .

Om je in te schrijven dien je eerst je account te activeren, je hebt hiervoor een activatiemail ontvangen. Heb je deze niet ontvangen? Laat het ons z.s.m. weten.

 • Heb je een vriend(in), zusje etc. die ook een keer wilt meedoen? Superleuk! Het is mogelijk om een proefles te komen doen, maar het is wel verplicht je hiervoor tijdig via de mail aan te melden.

Blijf thuis als je:

 • 1 of meerdere van deze klachten had in de afgelopen 24 uur: Hoesten, Koorts, Neusverkoudheid, Benauwdheidsklachten
 • op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten hebt
 • het coronavirus hebt gehad en dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld is (in een lab)
 • een huisgenoot /gezinslid hebt met het nieuwe coronavirus en als je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad hebt terwijl hij/zij nog klachten had
 • in quarantaine bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld of in een risicogebied bent geweest.

Goed voorbereid naar de les

 • De kleedkamers zijn helaas nog niet open, kom dus omgekleed naar de studio. Schone binnen schoenen zijn verplicht, neem deze mee! Alleen schone schoenen welke in de studio worden gewisseld zijn welkom in de zaal.
 • Toiletten zijn wel open, maar toch vragen wij iedereen om thuis van tevoren goed naar het toilet te gaan.
 • Ons dringend advies is om een mondkapje te dragen voor alle leerlingen vanaf 13 jaar, deze mag je afzetten tijdens de les.

Aankomst bij de studio: Volg de instructies

 • Wij raden iedereen aan om, als dat mogelijk en veilig is, alleen (op de fiets) naar Studio Dansu te komen.
 • Kom maximaal 5 minuten voor de les naar de studio. De deuren van Dansu gaan een paar minuten voor aanvang van de les open, kom dus niet te vroeg maar wees wel op tijd, want de deuren sluiten als de les start.
 • Indien kinderen wel gebracht worden gelden de volgende regels: Ouders zetten hun kind voor de deur af: Kiss & Ride. Graag direct weer doorrijden zodat er geen opstopping van auto’s ontstaat en het vlot kan doorlopen. Ouder(s) mogen dus niet mee naar binnen!
 • De docent vangt de leerlingen op de stoep voor de studio op. Hij/Zij controleert bij aankomst wie er is en of de naam correct op onze lijst staat.

Schoenen wisselen

Leerlingen mogen naar binnen als hun naam is afgevinkt en mogen dan, samen met de docent/medewerker, naar de ruimte om schoenen te wisselen.

Het is NIET toegestaan op je dansschoenen naar de studio te komen.Als iedereen zijn schoenen heeft gewisseld kan de les beginnen. Omkleden is niet mogelijk, kom in je danskleding naar de studio.

De Les

 • Tijdens de lessen blijven alle leerlingen in de zaal. Probeer toilet bezoek te vermijden door thuis alvast te gaan.
 • Docenten houden 1.5 meter afstand van de leerlingen.
 • Tussen de lessen zit 15 minuten ruimte, waardoor groepen rustig kunnen wisselen. De lessen duren hierdoor precies 45 minuten.

 Vertrek

 • Iedereen moet direct weg na afloop van de les.
 • Volg de instructies van de medewerkers van Studio Dansu
 • Je mag niet blijven hangen in de hal of op de stoep voor Dansu. Deze ruimte moet vrij blijven voor de volgende groep leerlingen.
 • Volwassenen moeten 1.5 meter afstand houden, dat betekend dat de ouders niet allemaal voor de deur kunnen wachten op hun kind. Blijf bij de auto of sta op ruime afstand van elkaar.
 • Ouders halen hun kind op na precies 45 minuten! Zorg dat er geen kinderen moeten wachten op hun ouder(s)!

 

Regels volwassenen

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 17 november willen wij jullie met deze brief op de hoogte brengen van de huidige maatregelen. We moeten ons houden aan het protocol opgesteld door NOC*NSF en de verplichte regels van het RIVM waar wij ons allen aan moeten houden voor ieders veiligheid!

Gelukkig hebben we dit keer WEL goed nieuws voor de volwassenen (18 jaar en ouder). Volgens de nieuwe maatregelen zijn groepslessen vanaf donderdag 19 november weer toegestaan na een verbod van 2 weken.

Alle groepslessen voor volwassenen en ook de G-Dance en Beweegkriebels starten weer vanaf donderdag 19 november.

Binnen Dansu gelden de volgende regels:

Hieronder melden wij jullie de regels waar ieder zich aan dient te houden voor ieders veiligheid en uit respect voor elkaar.  

 • De lessen duren 45 minuten om veilig te kunnen wisselen van groepen. Ook om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk in de gangen lopen.
 • Er is per les een maximum aantal deelnemers om in de zaal voldoende ruimte te hebben. Tevens zijn er in de zalen plekken op de vloer getaped waar je je mat/step etc kunt plaatsen.
 • Ons dringend advies is om een mondkapje te dragen (vanaf 13 jaar), deze mag je afzetten tijdens de les.

Hoe verloopt het binnen en wat zijn de nieuwe regels?

Inschrijven voor de les

 • Je bent verplicht je van tevoren via de site aan te melden voor een les.
 • Bij de inschrijving staan er vanaf nu ook verplichte extra vragen, deze moeten wij verplicht stellen aan iedereen die binnen wilt komen bij Dansu, vul deze dan ook naar aller eerlijkheid in.
 • Schrijf je op tijd in, want er is een maximum aantal deelnemers. Als je toch niet kunt, meld je dan ook direct weer af zodat er een plekje voor iemand anders vrijkomt.
 • Let op: wij rekenen de niet afgemelde les wel als een gevolgde les, dus meld je af als je niet komt.
 • Naast het maximum deelnemers is het inschrijven ook verplicht namens de GGD. Wij moeten verplicht tot 4 weken lang bewaren wie er wanneer binnen is geweest, voor het geval er een contactonderzoek plaats moet vinden.
 • Zonder inschrijving is toegang tot de studio niet mogelijk.

Wat neem je mee

De kleedkamers zijn helaas nog niet open, kom dus omgekleed naar de studio. Schone binnen schoenen zijn verplicht, neem deze mee! Daarnaast je mondkapje, een eigen matje (en eventueel dumbels) en een gevulde bidon(om drukte bij de toiletten te voorkomen).

Aankomst bij de studio: Volg de instructies

De deuren van Dansu gaan een paar minuten voor aanvang van de les open, kom niet te vroeg(uiterlijk 5 minuten van tevoren).  Een van onze medewerkers vangt de leerlingen bij de deur op, controleert de inschrijvingen en sluit de deur als de groep binnen is zodat er geen mensen zomaar kunnen binnenlopen. 

 • Kom niet te vroeg (anders sta je onnodig in de kou of regen).
 • Houdt overal 1.5 meter afstand, ook buiten.
 • Wacht op een teken dat je naar binnen mag.
 • Ons dringend advies is om een mondkapje te dragen, deze mag je afzetten tijdens de les.

Handen desinfecteren

 • Bij binnenkomst staat desinfecterende handgel om de handen te ontsmetten.

Omkleden

 • De kleedkamers zijn gesloten. Trek je buiten schoenen uit op de daarvoor aangewezen plek en trek indien nodig je schone binnen schoenen hier aan.
 • Maximaal 4 mensen tegelijk in de “schoen-wissel ruimte”.

Lessen Binnen

 • Neem in de zaal plaats op een aangegeven plek (tape op grond).
 • Houdt overal 1.5 meter afstand
 • Mondkapje mag af tijdens de lessen

Materiaal van Dansu mag weer worden gebruikt, maar dit mogen de leerlingen niet zelf uit het hok halen. We zullen een groot deel van het materiaal in de zalen zetten zodat iedereen er gemakkelijk bij kan. Wil je liever je eigen dumbels gebruiken dan mag dat natuurlijk ook. Het is verplicht voor iedereen hun eigen matje mee te nemen. De matjes zijn te kwetsbaar om na elke les schoon te maken en gaan daardoor kapot en tevens zijn ze niet hygiënisch.

Lessen Buiten

 • Tijdens de buitenlessen zijn de groepen verdeeld in groepjes van maximaal 4 personen. 
 • Tussen de groepjes is minimaal 1,5 meter afstand welke is aangegeven met een afzetting
 • Houdt overal 1.5 meter afstand
 • Mondkapje mag af tijdens de lessen

Vertrek

 • Zet je mondkapje na de les direct weer op
 • Verlaat na het schoenen wisselen zo snel mogelijk de studio.

Dansu is naast de lessen ook een plek voor gezelligheid en sociale contacten. Na de les moet nu helaas iedereen direct weg, het is niet mogelijk binnen koffie/thee te blijven drinken. Na kletsen op de stoep voor Dansu is ook niet toegestaan, deze ruimte moet vrij blijven voor de volgende groep leerlingen. Wil je toch gezellig kletsen na de les, doe dit dan graag een stuk verderop in de straat. Wij hopen de gezelligheid rondom de lessen gauw weer te kunnen hervatten.

Online lessen volgen

Naast de Live lessen is het ook mogelijk om online lessen te blijven volgen. Zo kan iedereen toch in beweging blijven zelfs als je bijvoorbeeld in thuisquarantaine zit. Wij hopen dat  jullie hier gebruik van gaan maken, want blijven sporten, dansen en ontspannen is juist nu belangrijker dan ooit!  

Via onze app (virtuagym) kun je via de onderste knop naar onze online omgeving. Je moet hier eenmalig een account aanmaken. Via je telefoon is de video erg klein, mogelijk kun je de app op een tablet zetten of je scherm naar je televisie casten.

Ook is het mogelijk om naar onze online omgeving te gaan via deze link:

https://studiodansu-online.com/on-demand-lessen/f87a05eccc7

Privacy | Disclaimer | Voorwaarden | Sitemap | © 2021 Studio Dansu