>>Regels binnen

Regels binnen

Voor Jeugd 

Voor volwassenen

 

Regels Jeugdlessen

Het naar binnen gaan zal nog niet helemaal gaan zoals jullie gewend zijn. We moeten ons houden aan het protocol opgesteld door NOC*NSF en de verplichte regels van het RIVM waar wij ons allen aan moeten houden voor ieders veiligheid!

Hoe verloopt het binnen en wat zijn de nieuwe regels?

Les volgen/inschrijven

Voor de vakantie was het verplicht je voor elke les aan te melden, dit is nu niet meer nodig. Wij noteren bij aankomst de namen van alle aanwezige leerlingen, want het is voor ons wel verplicht om de presentie bij te houden. Wij moeten voor de GGD verplicht tot 4 weken lang bewaren wie er wanneer binnen is geweest, voor het geval er een contactonderzoek plaats moet vinden.

Aanmelden via de site is dus voor de jeugd niet meer nodig, voor de volwassenen is dit WEL verplicht!

Schrijf je wel online in voor lessen waarbij jeugd en volwassenen gemengd zijn

 • Heb je een vriend(in), zusje etc. die ook een keer wilt meedoen? Superleuk! Het is mogelijk om een proefles te komen doen, maar het is wel verplicht je hiervoor tijdig via de mail aan te melden.

Blijf thuis als je:

 • 1 of meerdere van deze klachten had in de afgelopen 24 uur: Hoesten, Koorts, Neusverkoudheid, Benauwdheidsklachten
 • op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten hebt
 • het coronavirus hebt gehad en dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld is (in een lab)
 • een huisgenoot /gezinslid hebt met het nieuwe coronavirus en als je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad hebt terwijl hij/zij nog klachten had
 • in quarantaine bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld of in een risicogebied bent geweest.

Goed voorbereid naar de les

De kleedkamers zijn helaas nog niet open, kom dus omgekleed naar de studio. Schone binnen schoenen zijn verplicht, neem deze mee! Alleen schone schoenen welke in de studio worden gewisseld zijn welkom in de zaal!

Toiletten zijn wel open, maar toch vragen wij iedereen om thuis van tevoren goed naar het toilet te gaan.

Aankomst bij de studio: Volg de instructies

 • Wij raden iedereen aan om, als dat mogelijk en veilig is, alleen (op de fiets) naar Studio Dansu te komen.
 • Kom maximaal 5 minuten voor de les naar de studio. De deuren van Dansu gaan een paar minuten voor aanvang van de les open, kom dus niet te vroeg maar wees wel op tijd, want de deuren sluiten als de les start.
 • Indien kinderen wel gebracht worden gelden de volgende regels: Ouders zetten hun kind voor de deur af: Kiss & Ride. Graag direct weer doorrijden zodat er geen opstopping van auto’s ontstaat en het vlot kan doorlopen. Ouder(s) mogen dus niet mee naar binnen!
 • De docent vangt de leerlingen op de stoep voor de studio op. Hij/Zij controleert bij aankomst wie er is en of de naam correct op onze lijst staat.

Schoenen wisselen

Leerlingen mogen naar binnen als hun naam is afgevinkt en mogen dan, samen met de docent/medewerker, naar de ruimte om schoenen te wisselen.

Het is NIET toegestaan op je dansschoenen naar de studio te komen.Als iedereen zijn schoenen heeft gewisseld kan de les beginnen. Omkleden is niet mogelijk, kom in je danskleding naar de studio.

De Les

 • Tijdens de lessen blijven alle leerlingen in de zaal. Probeer toilet bezoek te vermijden door thuis alvast te gaan.
 • Docenten houden 1.5 meter afstand van de leerlingen.
 • Tussen de lessen zit 15 minuten ruimte, waardoor groepen rustig kunnen wisselen. De lessen duren hierdoor precies 45 minuten.

 Vertrek

 • Iedereen moet direct weg na afloop van de les.
 • Volg de instructies van de medewerkers van Studio Dansu
 • Je mag niet blijven hangen in de hal of op de stoep voor Dansu. Deze ruimte moet vrij blijven voor de volgende groep leerlingen.
 • Ouders halen hun kind op na precies 45 minuten! Zorg dat er geen kinderen moeten wachten op hun ouder(s)!

 

Regels volwassenen

Het naar binnen gaan zal nog niet helemaal gaan zoals jullie gewend zijn. We moeten ons houden aan het protocol opgesteld door NOC*NSF en de verplichte regels van het RIVM waar wij ons allen aan moeten houden voor ieders veiligheid!

 • We hebben een rooster gemaakt waarbij er elk halfuur een les start, dit om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk in de gangen lopen.
 • De lessen duren 45 minuten om veilig te kunnen wisselen van groepen.
 • Er is per les een maximum aantal deelnemers om in de zaal voldoende ruimte te hebben.

Hoe verloopt het binnen en wat zijn de nieuwe regels?

Inschrijven voor de les

Je bent verplicht je van tevoren via de site aan te melden voor een les.

Bij de inschrijving staan er vanaf nu ook verplichte extra vragen, deze moeten wij verplicht stellen aan iedereen die binnen wilt komen bij Dansu, vul deze dan ook naar aller eerlijkheid in.

Schrijf je op tijd in, want er is een maximum aantal deelnemers. Als je toch niet kunt, meld je dan ook direct weer af zodat er een plekje voor iemand anders vrijkomt.

Let op: wij rekenen de niet afgemelde les wel als een gevolgde les, dus meld je af als je niet komt.

Naast het maximum deelnemers is het inschrijven ook verplicht namens de GGD. Wij moeten verplicht tot 4 weken lang bewaren wie er wanneer binnen is geweest, voor het geval er een contactonderzoek plaats moet vinden.

Zonder inschrijving is toegang tot de studio niet mogelijk.

Wat neem je mee

De kleedkamers zijn helaas nog niet open, kom dus omgekleed naar de studio. Schone binnen schoenen zijn verplicht, neem deze mee! Daarnaast een eigen matje (en eventueel dumbels) en een gevulde bidon(om drukte bij de toiletten te voorkomen).

Aankomst bij de studio: Volg de instructies

De deuren van Dansu gaan een paar minuten voor aanvang van de les open, kom niet te vroeg(uiterlijk 5minuten van tevoren), maar wees wel op tijd, want de deuren sluiten als de les start. De docent vangt de leerlingen bij de deur op, controleert de inschrijvingen en sluit de deur als de groep binnen is zodat er geen mensen zomaar kunnen binnenlopen.

Handen desinfecteren

 

Bij binnenkomst staat desinfecterende handgel om de handen te ontsmetten.

Omkleden

De kleedkamers zijn gesloten. Trek je buiten schoenen uit op de daarvoor aangewezen plek en trek indien nodig je schone binnen schoenen hier aan.

Lesmateriaal

Materiaal van Dansu mag weer worden gebruikt, maar dit mogen de leerlingen niet zelf uit het hok halen. We zullen een groot deel van het materiaal in de zalen zetten zodat iedereen er gemakkelijk bij kan. Wil je liever je eigen dumbels gebruiken dan mag dat natuurlijk ook. Het is verplicht voor iedereen hun eigen matje mee te nemen. De matjes zijn te kwetsbaar om na elke les schoon te maken en gaan daardoor kapot en tevens zijn ze niet hygiënisch.

Vertrek

Dansu is naast de lessen ook een plek voor gezelligheid en sociale contacten. Na de les moet nu helaas iedereen direct weg, het is niet mogelijk binnen koffie/thee te blijven drinken. Na kletsen op de stoep voor Dansu is ook niet toegestaan, deze ruimte moet vrij blijven voor de volgende groep leerlingen. Wil je toch gezellig kletsen na de les, doe dit dan graag een stuk verderop in de straat. Wij hopen de gezelligheid rondom de lessen gauw weer te kunnen hervatten.

Privacy | Disclaimer | Voorwaarden | Sitemap | © 2020 Studio Dansu